Spirulína normalizuje hladinu cukru v krvi, antioxidant, podporuje přirozenou obranyschopnost, imunitní systém, e tonus těla, vitalitu, podporuje hubnutí, kontrolu tělesné hmotnosti a svalové hmoty. Patří do kategorie zelených superfoods. Obsahuje však největší množství bílkovin, železa, esenciálních aminokyselin, vitaminů B, C, D a E a dalších nutrientů. Spirulína pomáhá při hubnutí – urychluje metabolismus, prospívá střevní mikroflóře i to může být ten mechanismus, kterým přispívá k hubnutí a navíc správně fungující střeva výrazně zvyšují naši imunitu. Ve střevech na sebe dokáže navázat těžké kovy a tím detoxikuje organismus. Pomáhá při alergiích.
Podporuje psychické zdraví. Látka tryptofan, kterou obsahuje se v těle mení na serotonin, který podporuje naši dobrou nádalu. Zmírňuje diabetes 2. typu. Snižuje cholesterol, snižuje krevní tlak
Spirulina jsou vzplývavé vláknité sinice s cylindrickými buňkami. Vlákna jsou stočena v levotočivou šroubovici. Vyskytují se převážně v tropických a subtropických jezerech s vysokým pH a koncentracemi uhličitanů a hydrogenuhličitanů. A. platensis se vyskytuje v Africe, Asii a Jižní Americe. Spirulina se pěstuje v Japonsku. Obsahuje totiž mimo jiné vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, A, D, E, K a C.[2]
Co se týče vitamínu B12, Spirulina obsahuje 80 % neúčinné formy a pouze 20 % tvoří část účinná u člověka.
V současnosti začíná být na vzestupu její konzumace hlavně díky jejímu vysokému obsahu bílkovin. Obsahuje jich více než 50 %, což ji řadí mezi nejvíce na proteiny bohaté potraviny v přírodě. Je přínosnou náhradou za proteinové prášky. Bývá označována jako superpotravina (tzv. superfood).
V případě kapslí je na místě zapití větším množstvím čisté vody. Ideální je spirulinu nekombinovat s alkoholem, kofeinovými a sladkými sycenými nápoji, které snižují její pozitivní účinky.
Informace nalezeny na internetu.