Používá se zejména k detoxikaci organismu, čistí trávicí ústrojí a podporuje vylučování, normální trávení, funkci jater, pročištění, vitalitu - energie - tonus, přirozenou obranyschopnost, imunitu - normální funkci střevního traktu, mikrobiální rovnováhu, je to antioxidant. Normalizuje činnost srdce a cév, přirozenou obranyschopnost, pročištění. Doporučuje se také při jarní únavě. Používá se na lačno. Chlorella je sladkovodní jednobuněčná zelená řasa, která obsahuje bílkoviny, sacharidy a tuky. Je velmi bohatým zdrojem esenciálních (pro tělo nezbytných) aminokyselin, vlákniny, vitamínů (B1, B2, B3, B5, B6, kyselina listová, B12, C, E a betakaroten - provitamín A) a minerálů (železo, vápník, hořčík, draslík, jód, selen, chrom a zinek).
Chlorella obsahuje chlorofyl je pigment rozpustný v tucích, jedná se o zelené barvivo, díky němuž mohou rostliny vyrábět kyslík pomocí fotosyntézy. Chlorofy je velmi zdravý, čistí krev, brání růstu patogenních bakterií, kvasinek, hub, aktivuje důležité enzymy, je výrazně protizánětIivý.Doporučuje se lidem s autoimunitními onemocněními jako je roztroušená skleróza, diabtes 1. typu nebo zánět štítné žlázy. Chlorofyl je navíc bohatý zdroj hořčíku, jehož funkce zahrnují stovky enzymatických pochodů v těle, snižuje vysoký ktervní tlak a cholestrol.
Chlorella prospívá celému tělu tím, podporuje zdravé hormonální funkce, podporuje kardiovaskulární zdraví, snižuje krevní tlak a cholesterol a je účinná při detoxikaci našeho těla. Odvádí z těla těžké kovy jako je rtuť nebo kadmium.
Z 65% procent je chlorella tvořena bílkovinami (1 čajová lžička obsahuje cca 3g bílkovin) a na rozdíl od většiny rostlinných potravin obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin. Je také bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vitamín C, vitamín B-12 a antioxidanty. Z minerálů obsahuje především hořčík, měď, zinek, draslík a vápník. Pro vegany je to nepostradatelná potravina, protože se jedná o bohatý zdroj železa. Jedna čajová lžička obsahuje téměř 75% doporučené denní dávky.
Informace čerpány z internetu.